Leestijd:2 minuten

WPLMS 3.0  (WordPress Learning Management System) is een zeer uitgebreid WordPress thema van Vibethemes dat een compleet Learning Management System bevat en daarmee de concurrentie aangaat met dedicated e-learning toepassingen zoals Moodle en Canvas. Het thema incorporeert een imposante hoeveelheid bekende en vertrouwde plugins zoals WooCommerce voor de on-line verkoop van cursussen, BuddyPress en BBPress voor sociale netwerken en forum capaciteiten, EventON om een kalender te kunnen maken van bijvoorbeeld offline tranings sessie’s  en een Visual Builder in de vorm van het populaire WPBakery Visual Composer.

Installatie van WPLMS 3.0 is dan ook nogal een klusje, niet alleen dien je een batterij aan third-party plugins te installeren alvorens je echt aan de slag kan , ook moet je rekening houden met de stevige systeemeisen die WPLMS aan de hosting server stelt. Omdat je bij shared hosting vaak gebonden bent aan de limieten die je hosting provider stelt verdient het aanbeveling de volgende minimum vereisten te checken bij je potentiële hoster voordat je de installatie start:

  • PHP Memory allocation 128 MB
  • WP Max Upload Size 64 MB
  • PHP Post Max Size 64 MB
  • PHP Time Limit 200s

WPLMS stelt je in staat om cursussen aan te maken en de accounts van leraren en studenten te beheren. Cursusmateriaal kan aangemaakt worden in zowel het WordPress backend als in een ‘vriendelijker’ front-end editor. Het sociale netwerk aspect dat wordt meegeleverd met de Buddypress plugin is geïntegreerd in de leeromgeving en stelt leerlingen en leraren in de gelegenheid om privé berichten te sturen en ontvangen, cursus gerelateerde fora te bezoeken en cursus activiteiten te monitoren. Cursussen kunnen worden afgesloten  met badges en/of certificaten en voor testen zijn de volgende vraagtypes ter beschikking: Multiple Choice. Multiple Correct, Fill in the blank, Sort, Match, Select dropdown, Small Text en Essay.  Testvragen kunnen  gegenereerd worden vanuit een vragenpool om een dynamische test mogelijk te maken. Daarnaast kunnen ook vrije opdrachten gedefinieerd worden binnen een opleidingstraject.

Standaard is het WPLMS thema voorzien van een vijftal verschillende layouts. Wil je je site voorzien van een uniek ontwerp dan is er de Visual Editor WPBakery Visual Composer om het thema verder aan te passen. In de komende maanden zullen we regelmatig de diverse mogelijkheden van het WPLMS 3.0 thema in meer detail bespreken op Sites & Learning. Wilt U meer weten over de mogelijkheden van WPLMS voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

 

 

 

Pin It on Pinterest